Pirkanmaan Journalistit

Ylen sisällöntuotanto säilytettävä Tampereella

Me Pirkanmaan Journalistit olemme huolissamme Yleisradion yt-neuvottelujen vaikutuksesta suomalaiseen tiedonvälitykseen ja journalismiin. Mediapoliksen Tampereen Tohlopissa on säilyttävä merkittävänä sisällöntuottajana. On koko Suomelle tärkeätä, että sisältöä tuotetaan laajasti myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Muutoin Ylessäkin näkyy vain pääkaupunkiseudun näkökulma ja kehä 3:n ulkopuolinen Suomi unohtuu.
Olemme huolissamme työpaikkojen keskittymisestä pääkaupunkiseudulle, työn sirpaloitumisesta ja työn tekemisen ehtojen heikentymisestä.
Journalististen työpaikkojen lopettaminen Tampereelta vie paikalliset harjoittelupaikat alaa opiskelevilta ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoilta. Tämä on huono asia koko suomalaiselle journalismille ja sisällöntuotannolle.
Lisäksi vaarana on, että tuotantoja ulkoistetaan kansainvälisille tuotantoyhtiölle. Tämä johtaisi siihen, että merkittävä osa verotuloista valuisi ulkomaille. Koska Yle toimii verorahoilla, on sen  varmistettava, että tuotantoon käytettävät rahat jäävät

pjyadmin

Add comment