Pirkanmaan Journalistit

Pirkanmaan Journalistit palkitsee Kehitysvammaisten Tukiliiton hyvästä tiedotuksesta

Pirkanmaan Journalistit ry (PJY) on yhdettätoista kertaa valinnut vuoden parhaan tiedottajan. Vuoden 2015 toiminnasta palkinnon saa Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n viestintä. Liitto on ottanut hyvin haltuun sosiaalisen median, suhtautuu työhönsä sydämellään ja palvelee toimittajia hyvin.
– Palvelu on aulista, kun toimittaja etsii haastateltavia. Viestinnästä myös sanotaan, jos siellä ei jotain asiaa tiedetä, perustelee yhdistys palkintoa.
Sosiaalisessa mediassa Kehitysvammaisten Tukiliitto tarjoaa jäsenilleen vertaistukea, mutta myös kiinnostavia nostoja muillekin kuin vammaisille. Liiton Facebook-viestintä on hyvin tehtyä. Lisäkiitosta liitto saa selkoviestinnästään.
Liitto hyödynsi Pertti Kurikan Nimipäivien euroviisuehdokkuuden esimerkillisellä tavalla, mikä sekä onnistui erinomaisesti että oli omiaan luomaan yhdenvertaisuuden kokemusta sekä vammaisille että vammattomille suomalaisille.

– Olen onnellinen ja ylpeä siitä, että järjestö on täynnä ihmisiä, jotka ovat ottaneet viestinnän omakseen. Kunnia kuuluu koko joukkueelle, sanoo Kehitysvammaisten Tukiliiton viestintäpäällikkö Merja Määttänen.
Vuodesta 1961 toimineen liiton viestintä ei jää 2,5 työntekijän vastuulle.
– Meidän väki osaa hienosti käyttää sosiaalista mediaa.
Viestinnän periaatteet kytkeytyvät järjestön tavoitteisiin, ihanteisiin ja arvoihin. Näitä on halu rakentaa yhdenvertaista ja tasa-arvoista yhteiskuntaa.

Kehitysvammaisten oikeudet nousivat vuonna 2015 esille poikkeuksellisen näkyvästi. Pienempi aalto nousi A2-Kehitysvammaisillasta. Suuremman aallon nosti Pertti Kurikan Nimipäivien euroviisuehdokkuus.
– Toivomme, että vuosi jätti pysyvän jäljen myös journalisteihin, sanoo kiertopalkinnon Pirkanmaan Journalistien vuosikokouksen illallisella vastaanottanut Merja Määttänen.

Palkinnon tarkoitus on nostaa esiin toimittajien työn kannalta arvokasta, mutta usein näkymätöntä työtä tekeviä. Palkinnon voi saada yritys, yhteisö tai henkilö. 21.3.2016

pjyadmin